Olohuone

Remontoijan muistilista

Remontti on aina ajallinen ja rahallinen panostus, joten sen suunnittelu kannattaa tehdä huolella. Tein sinulle remontoijan muistilistan, joka antaa hyvän ohjeen sisustussuunnittelusta aina remontin viimeistelyyn asti. Remonttiprojektissa vaaditaan huolellisuutta, joten tämän muistilistan avulla voit navigoida läpi remonttiprojektisi onnistuneesti. Jos remonttiprojektin suunnittelu tuntuu haasteelliselta, pyydä sisustussuunnittelijalta apua.
Alle olen listannut muutamia asioita, joita kannattaa etukäteen huomioida.

Asunnon pohjakuva

REMONTIN TAVOITTEET JA TARPEET
Mieti tarkkaan mitä haluat remontilla saavuttaa, ja mitkä ovat tavoitteet ja tarpeet. Listaa myös asioita, joita haluat säästää tai uudelleen käyttää.

SUUNNITTELE TILAT
Tee suunnitelma muutoksista ja luo jokaisesta huoneesta moodboard, johon lisäät halutun värimaailman, tunnelman ja tyylin. Tee tilasta pohjakuva, joka on mittakaavassa. Piirrä kiinto- ja irtokalusteet mittakaavassa pohjapiirustukseen. Huomioi myös valaisimien ja pistorasioiden paikat

MATERIAALIEN YM. VALINTA JA TILAUS
Valitse kestäviä ja laadukkaita materiaaleja. Tee kaluste-, materiaalien-, ym. tilaukset ajoissa, jotta ne ovat työmaalla oikeaan aikaan.

moodboard

BUDJETTI JA AIKATAULU
Budjetin kannattaa tehdä realistisesti, niin säästyt pahimmilta yllätyksiltä. Arvioi jokaiselle vaiheelle tarvittava aika ja laadi aikataulu, jolla pidät projektin aikataulussa.

LUPA-ASIAT
Muutoslupahakemus isännöitsijälle
Rakennuslupa (haetaan oman kunnan rakennusvalvonnasta)
Erillisen vakuutuksen hankinta remontin ajaksi
Naapureille ilmoitus tulevasta remontista
Asbestinäyte
Kotitalousvähennys

Keittiöremontti

REMONTIN TOETUTTAVAT JA KILPAILUTUS
Jos palkkaat ulkopuolisen remontoimaan tilojasi, laadi selkeät työnjaot sekä sisällöt projektista. Pyydä tarjouksia useilta remonttifirmoilta.

TEE SOPIMUKSET KIRJALLISESTI
Tee kaikki sopimukset kirjallisesti, jotta sovitut asiat ovat tiedossa. Muista lisätä myös työaikataulu, jotta voit seurata töiden etenemistä sen pohjalta.

HUOMIOI MYÖS ALLA OLEVAT ASIAT
Remontin suunnittelun laatiminen
Tee sopimukset kirjallisesti
Aikataulu
Remontin maksuaikataulu
Materiaalien toimitus työmaalle
Valvo remonttia

 

Onnea projektiin!

-------------------------------------------------------

Suunnittelen kokonaisvaltaisia sisustuksia, jossa toiminnallisilla ja kestävillä ratkaisuilla luodaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus. Kun tarvitset apua tilan suunnittelussa, sisustusasioissa, 3D-visualisoinnissa tai muussa. Ota yhteyttä, autan mielelläni!