Toukokuun sisustus ja inspiraatiot

Toukokuussa hurmaanutaan vähitellen voimistuvista upeista vihreistä sävyistä. Puiden lehdet puhkeavat ja valkovuokot kukkivat metsissä. Kuunnellaan rastaan upeaa laulua. Syödään jäätelöä ja nautitaan ulkoilmasta.

Kesä on täällä pian ja on aika nauttia ulkoilmasta ja auringosta viihtyisässä ulkotilassa perheen ja ystävien kanssa. Sisustetaan terassille tai parvekkeelle ihana viihtyisä huone, jonka kattona on vain taivas.

Mistä aloitan

Nyt viimeistään on aika kaivaa varaston kätköistä puutarhakalusteet ja tutkia missä kunnossa ne ovat ja ryhtyä puhdistushommiin. Huonekalujen ja ulkotilan puhdistus ja kunnostus on to do -listan kärjessä. Sen jälkeen, kun nämä hommat ovat tehty käydään läpi missä kunnossa istuintyynyt ym. tekstiilit ovat. Myös kesäkukat, ruukut ja valaistus ovat nekin listalla.

Kun alat sisustamaan ulkotilaasi on hyvä miettiä ihan ensimmäiseksi, että minkälaisessa tyylissä viihdyt?  Pidätkö väreistä, millaisista huonekaluista tykkäät, ovatko ne suoraviivaisia vai suositko pyöreitä linjoja? Ulkohuonekalujen materiaaleissakin on valinnanvaraa, kunhan ottaa huomioon muutamia seikkoja.

Millaiset kalusteet valitsisin

Ensiksi kannattaa miettiä ulkotilan kokoa eli minkäkokoisia huonekaluja on sinne mahdollista laittaa, värimaailmaa sekä ulkokalusteiden ominaisuuksia. Myös ulkokalusteiden säilytystä on myös hyvä miettiä, eli onko varastointi ulko- vai sisätilassa. Esim. voiko tuolit pinota päällekkäin tai taittaa sekä millainen on niiden säänkestävyys ylipäätään.

Materiaaleja on erilaisia, mutta rottinki ja bambu taitavat olla tällä hetkellä suosituimpia. Molemmat materiaalit ovat kauniita ja kevyitä, ja niillä saa luotua ihanan luonnonmukaisen ja rennon tyylin ja ne sopivat hyvin skandinaaviseen sisustukseen.

Tekstiilit

Ulkohuonekalujen pehmusteet ovat aika lailla samoja kuin ennenkin, mutta kannattaa miettiä vielä kankaiden ominaisuuksia, jos pehmusteet ovat paljon kosteassa, voi olla hyvä valita sellaiset, joissa on sekä homeenesto että kosteuden kestävyys.

Kesäkukat

Nyt on puutarhaliikkeet pullollaan ihania kesäkukkia ja valinnanvaraa löytyy. Jos ei värikkäät kukkaset innosta voi aina istuttaa erilaisia heinälajikkeita, ne ovat myös oikein sisustuksellisia. Voit myös tuoda viherkasvisi kesäksi ulos. Niistä saa myös kivoja ryhmiä, jolloin kesäkukkia ei välttämättä edes tarvitse. Nyt on myös tarjolla erilaisia valmiita viljelylaatikoita, joissa voi kasvattaa mansikoita, yrttejä tai kesäkukkia.

Mietin omia kesäkukkavalintoja, olisiko aika tehdä muutos ja valita jotain värikästä vai menenkö taas niillä tutuilla ja turvallisilla. Taidan kuitenkin päätyä taas hankkimaan valkoisia lumihiutaleita, koska ne ovat kestäviä eikä niitä tarvitse nyppiä. Toinen vakiokukkani on ollut hortensia, mutta täksi kesäksi en ole ajatellut sitä hankkia, kun kastelun kanssa pitää olla tarkkana. Olen muutaman kerran unohtanut kastella ja tuloksena onkin sitten aika surullinen ilmestys, joten täytyy valita jokin muu.

Voit luoda helposti juuri sinulle sopivimman sisustustyylin käyttämällä irtotyynyjä, torkkupeittoja ja mattoja. Varsinkin tyynyjä on nyt paljon erilaisia, väreissä ja kuoseissa on mistä valita. Lisäksi tunnelmallinen valaistus takaa upean lopputuloksen niin parvekkeelle kuin terassille. Lyhtyjä ja erilaisia roikkuvia valosarjoja on tarjolla monenlaisia.

Tässä vinkkejä ulkotilan sisustamiseen, mutta jos kaipaat neuvoja tai apua, niiin autan sinua mielelläni. Ota yhteyttä.

Ruokailuryhmä/Masku
Sohva ja nojatuoli/ Roltrade.fi
Sohvapöytä/Jotex
Ruukut, kasvit, lyhty/ Plantagen
Tyynyt/ HM Home
Aurinkovarjo/ Asko
Säilytyskori/HM home
Torkkupeitto/Ellos
Matto/Jotex