ruokatila

Vuoden 2023 sisustustrendit

Pantone color institute on valinnut vuoden 2023 trendivärikseen Viva Magenta -nimisen voimakkaan ja energisen punaisen. Tikkurila suosii tänä vuonna utuisen roosan -säyvä, joka kantaa nimeä Ruusun hetki.

 

Ruusun Hetki
vuoden trendi värit 2023

Yksi kaikkein tärkeimmistä sisustustrendeistä on värit. Nyt suositaan punaisen eri säyvjä, mutta myös beigen neutraalitsävyt yhdessä laventelinsinisen kanssa koetaan rauhallisina vaihtoehtoina. Myös voimakkaiden värien käyttöä suositaan ja niitä on helppo käyttää esimerkiksi tekstiileissä sekä muissa pienissä sisustustavaroissa.

japandi

Yksi viime vuoden trendistä jatkaa tänäkin vuonna ja se on nimittäin Japandi. Tämä trendikäs sisustustyyli, jossa skandinaavinen tyyli kohtaa japanilaisen minimalismin antaa meille tyylipuhtaan sekä lämpimän tunnelman kodin ilmeeseen. Tyylissä satsataan puun erilaisiin muotoihin sekä värivivahteisiin. Rimaseinä jatkaa suosiotaan ja sitä käytetään esim. portaikon kaiteessa, sängynpäädyssä sekä seinissä. Maanläheinen sävyskaala on siis voimissaan myös tänä vuonna.

vaalea sohva

Puumateriaalin suosio kasvaa edelleen ja tätä luonnonmateriaalia halutaan käyttää yhä enemmän. Trendinä on sekoittaa eri puulajeja ja -sävyjä keskenään, jolla saavutetaan kodikas ja lämmin tunnelma.

värikäs olohuone
moderni ruokatila

Kaikenlainen leikkisyys huonekaluissa on toivottavaa. Huonekalujen valmistuksessa kestävyys ja mukavuus ovat tulleet jäädäkseen. Vahvojen värien käyttö sekä kaarevat muodot ovat myös suosittuja.

Valaisimissa suositaan edelleen statement -tyyliä eli kookas valaisin on huoneen katseenvangitsija.

Merelliset trendit ovat olleet jo viime vuonna pinnalla ja trendi jatkuu myös voimakkaana tänä vuonna. Aaltomaisia maljakoita, peilejä sekä kaikki kuplivat muodot ovat nyt suosiossa.

Tällaisia poimintoja trendeistä tällä kertaa ja ota ihmeessä yhteyttä sisustusasioiden tiimoilta, niin autan sinua mielelläni!