Parvekkeen sisustus

Miten sisustat terassin ja parvekeen viihtyisäksi

Millainen on viihtyisä terassi tai parveke? Sellainen, jossa on mukava oleskella, joka kutsuu rentoutumaan ja nauttimaan ulkoilmasta. Tärkeintä on löytää oma tyyli ja valita sellaiset sisustusratkaisut, jotka ovat sopivia sinulle ja perheellesi. Tässä muutamia vinkkejä terassin ja parvekkeen sisustamiseen:

Terassin ja parvekkeen sisustustyyli

Aloita terassin tai parvekkeen suunnitteleminen miettimällä mitä haluat siellä tehdä. Nappaa sisustustyyli sisätiloista käyttämällä samanlaista tyyliä ja värimaailmaa, jolloin ulkotilasta tulee yhtenäinen ja tyylikäs. Voit myös sisustaa parvekkeen seinät esim. hyllyillä, joissa voi olla kukkia, yrttejä tai sisustusesineitä. Myös köynnöskasvi voi olla näyttävä seinällä.

Huonekalujen valinta

Valitse kalusteet käytön mukaan eli oletko auringonpalvoja, käykö sinulla usein ystäviä, onko sinulla lapsia tai lemmikkejä, jotka pitää ottaa huomioon huonekalujen hankintaa suunniteltaessa? Voit myös kokeilla esim. säkkituoleja sohvaryhmän tai aurinkotuolien sijaan. Myös ulkohuonekalujen materiaali, hoito, talvisäilytys sekä pehmusteiden kestävyys, pestävyys ja kosteuden sieto kannattaa huomioida hankintoja tehtäessä. Jos tila on pieni voit valita kevyitä ja helposti liikuteltavia ja taitettavia kalusteita.

Parvekkeen sisustus

Valaistusratkaisut

Terassin tai parvekkeen sisustaminen tunnelmalliseksi erilaisten valaistusratkaisujen avulla on helppoa. Voit käyttää kynttilöitä, ulkovaloja ja lyhtyjä. myös erilaiset lämmittimet lisäävät tilan käyttöaikaa iltamyöhään.

Viherkasvit ja kukkaset

Viherkasvit ja kukkaset kruunaavat ulkotilasi. Valitse kasvit ja kukat hoidon ja kastelun mukaan sekä tarkista millaiseen tilaan ne sopivat (varjokasit). Käänny tarvittaessa ammattilaisten puoleen, jos olet epävarma kukkien valinnassa.

Viihtyisä terassi
ulkotakka

Ulkotulipaikka

Ulkotakka tuo elävän tulen tunnelman terassille ja siitä voi nauttia koko kesä- ja syyskauden. Sen ympärillä voi viettää nautinnollisen illan ystävien seurassa. Ennen sen hankintaan kannattaa kiinnittää huomiota tulisijan alustaan, joka pitää olla palamaton. Myös etäisyydet lähellä oleviin rakennuksiin, huonekaluihin, puihin ja pensaihin ym. kannattaa ottaa huomioon.